Roskilde Garden er Danmarks ældste by-garde og blev stiftet i 1935 af boghandler Andreas Flensborg. Garden byder alle drenge fra 8 til 24 år velkommen, det er ikke nødvendigt at kunne spille – det lærer man hos os, sammen med eksercits, nodelære og sociale kompetencer, som kommer drengen til gode i resten af hans liv. Vi tilbyder et fællesskab fuld af musik, suveræn undervisning, gode oplevelser og sammenhold.
Garden drives udelukkende af frivillige kræfter og er afhængige af spille indtægter så vel som sponsorbidrag, Roskilde Grus og Sten A/S er en af vores mangeårige trofaste sponsorer – vi siger tusind tak for støtten.

Derfor går jeg i Roskilde Garden:
Jeg hedder Victor, jeg er 18 år gammel og har gået i Roskilde Garden i 11 år her til november. De første år gik jeg i geværdelingen og med gevær, og senere med vores fane “Ørnen” og da jeg havde lært at spille på marchfløjte, kom jeg i tamburkorpset. Nu er jeg i orkestret og spiller på Bb Tuba.
At gå i en Garde er noget af det bedste man kan gøre for at udvikle sig, i en garde udvikler man sig så hurtigt fordi vi er ikke ligesom et fodboldhold, hvor alle har den samme alder. Vi er fra 8-24 år, så vi har nogle til at hjælpe os og se op til, lige ved siden af os. Ved at vi har nogle i forskellige aldre og alle størrelser, gør det også at vi får venner for livet.
Samtidig får vi en masse fede oplevelser, vi tager hvert andet år på en efterårstur til udlandet, og hver andet år, så er vi til DM for by garder. Vi har vundet DM for bygarder 3 gange og jeg har været med til 2 af dem, vi vandt i 2009 hvor jeg ikke var med, samt i 2011 og 2013 hvor jeg var med. Når vi har så højt et niveau kræver det også en del træning, men det er fedt når man kan få lov til og gøre det sammen med sine rigtige gode venner.